Conferința Qualy-Med

Conferința Naționala de Medicina Familiei – "Ghiduri de practică pentru medicii de familie – O cale spre îngrijiri bazate pe dovezi”
București, Palatul Copiilor 
14-15 mai 2005

În perioada 14-15 mai 2005 CNSMF a organizat la Palatul Copiilor din Bucureşti conferinţa de lansare a celor 5 ghiduri de practică realizate în cadrul proiectului Qualy-Med. La conferinţă au participat 1400 de medici de familie din toată ţara. Au participat, de asemenea, cei 4 experţi olandezi care au coordonat pregătirea şi elaborarea ghidurilor de practică: Prof.Dr. Victor Dubois, Prof. Dr. Theo Voorn, dr. Gerda van der Weelle, dr. Vietze Eizenga. Ca invitaţi speciali, au participat dr. Toni Dedeu (International Officer al Societaţii de Medicina Familiei din Spania) şi dr. Antonio Karotsis, vicepreşedinte al Societăţii Elene de Medicina Familiei.

Aceste prime 5 ghiduri de practicã bazate pe dovezi, au avut ca teme: hipertensiunea arterialã esenţialã, îngrijirile prenatale în sarcina cu risc scãzut, diabetul zaharat tip 2, infecţia urinarã joasã la femei şi durerea lombarã nespecificã. Medicii au primit in mape cele 5 ghiduri, împreunã cu o variantã plastifiatã - sinteza ghidului şi versiunea de ghid pentru pacienţi.

Conferinţa s-a bucurat de o apreciere bunã din partea medicilor de familie, care şi-au exprimat interesul pentru aceste ghiduri de practicã pentru specialitatea lor.

Cu aceastã ocazie a fost lansat şi situl www.ghidurimedicale.ro.

 

Materiale conferință:

 

 

 

 

Conferința de încheiere a proiectului. Înmânarea diplomelor de participare.

Consultația la Dr. Stie Tot - CNSMF

Videoclip

 

 

Ghidul cel magic !

Videoclip