Rezultate

Ghidul de prevenție

Ghidul de prevenție este un instrument, dedicat în primul rând profesioniștilor din asistenta primara, medici de familie și asistenți medicali, în scopul familiarizării acestora cu conceptele moderne ale domeniului medicinei preventive. Deopotrivă, el este un vehicul educațional destinat sensibilizării publicului larg și creării acelei platforme generale de înțelegere fără de care, bătălia pentru păstrarea/recâștigarea sănătății, nu poate fi decât o luptă fără sorți de izbândă.

 

Instrumente pentru medicii de familie - Prevent

Aplicația Prevent – Pachet informativ pentru medicii de familie, este o colecție de materiale informative utile desfășurării activității medicului de familie. Prevent 2016 conține peste 120 de materiale, recomandări, chestionare, pliante, bazate în cea mai mare parte pe Ghidul de prevenție pentru medicii de familie.

Materialele pot fi accesate printr-o interfață grafică intuitivă, astfel încât medicul de familie să găsească rapid informațiile de care are nevoie în timpul unei consultații preventive. Materialele, în format pdf pot fi tipărite pentru a fi oferite pacientului.

Ghidul de prevenție si instrumentele pot fi accesate online si direct de la adresa https://cnsmf.ro/prevent/

 

 

Modelul informatic pentru preventie in cabinetul de medicina familiei

 

Platforma de eLearning edu-cnsmf.ro

Platforma de educație medicală continuă la distanță edu-cnsmf.ro a fost realizată în cadrul proiectului RO19.04 "Intervenții la mai multe niveluri pentru prevenția bolilor netransmisibile (BNT) asociate stilului de viață în România", proiect finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, în cadrul Programului RO19 "Inițiativa în sănătatea publică". Operatorul proiectului a fost Ministerului Sănătății, Promotor fiind Institutul Național de Sănătate Publică. Parteneri în proiect au fost Centrul Național de Studii pentru Medicina Familiei, Alianța pentru Lupta împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor (ALIAT).

Platforma a fost realizată pentru a facilita pregătirea medicilor de familie în domeniul prevenției în mod special, dar va găzdui şi alte cursuri destinate medicilor de familie.

Raportul final