Targul de sanatate 2006

dscf5060Târgul de Sănătate 2006 – organizat în perioada 10-11 iunie 2006, la ROMEXPO Bucureşti, un eveniment care a pus faţă în faţă organizaţii neguvernamentale cu activităţi de suport, medici de familie şi beneficiarii lor, pacienţii. Târgul s-a desfăşurat în 3 pavilioane de la ROMEXPO Bucureşti, unde organizaţiile neguvernamentale şi-au prezentat oferta de servicii. Pacienţilor le-a fost prezentate o serie de filme şi programe educaţionale. In paralel a avut loc conferinţa pentru medici cu tema “Un altfel de dialog pentru sănătate”.

În paralel, medicii de familie au prezentat proceduri de monitorizare a evolutiei unor boli cronice si au oferit ghiduri pentru pacienți cu câteva dintre bolile importante.

invitatie f1C

 
Scopul manifestãrii a fost, în primul rând, cunoaºterea de cãtre public a serviciilor oferite de ONG-uri ºi de identificare a modalitãþilor de accesare a acestora.

Un al doilea scop a fost acela de a îmbunãtãþi mediatizarea acestor organizaþii care îºi desfãºoarã activitatea de cele mai multe ori cu eforturi eroice, lucrând pe bazã de voluntariat.

Un moment important a fost reprezentat de workshop-ul „Calitatea în cabinetele de medicina familiei. o modalitate de îmbunătăţire a calităţi în asistenţa medicală primară”, care s-a desfășurat în 10 iunie (orele 16-18). Tema principală a fost prezentarea Instrumentului de evaluare a cabinetelor de medicina familiei EPA (European Practice Assessment). 

Instrumentul EPA (European Practice Assessment) a fost dezvoltat în perioada 2001-2004 în cadrul unui proiect european de cercetători şi experţi în domeniul calităţii în asistenţa medicală primară din şase ţări europene  Anglia, Belgia, Elveţia, Franţa, Germania şi Olanda. Managementul cabinetului medical este considerat ca o sumă a sistemelor, structurilor şi proceselor necesare pentru a furniza îngrijiri medicale de bună calitate, excluzând procesele clinice şi rezultatele clinice. A fost dezvoltat un set de 171 de indicatori grupaţi în cadrul a 5 domenii:
   1. Infrastructura.
   2. Managementul informaţiilor.
   3. Managementul resurselor umane.
   4. Managementul financiar.
   5. Calitatea şi siguranţa pacienţilor.
Instrumentul EPA a fost până în prezent testat şi implementat în 9 ţări din Europa. Procesul de implementare este asigurat de către organizaţia TOPAS-Europa (sediul in Olanda)

La workshop au participat  Dr. Beat Kunzi, director SWISSPEP – Institute for Quality and Research in Health Care, Elveţia și Dna Dr. Aurora Dragomirișteanu, Director Medical  CNAS.

Tematica:

  •    Instrumentul EPA – de evaluare a cabinetelor medicale.    
  •    Proiectul de implementare al EPA în România.
  •    Evaluarea calităţii cabinetelor medicale în Europa.
  •    Evaluarea cabinetelor de medicina familiei în Elveţia.    
  •    Evaluarea gradului de satisfacţie al pacienţilor cu ajutorul instrumentului EUROPEP.
  •    Organismele de evaluare a calităţii cabinetelor de medicina familiei.    

 

Materiale Targ de Sănătate:

Catalogul participantilor la Targul de Sanatate 2006 (pdf)

Invitație Targul de Sanatate 2006 (pdf)

Invitație workshop Calitatea in cabinetele de medicina familiei (pdf)

Galerie foto 

Toate pozele

 

dscf5807  dscf5165

dscf5145 dscf5186