Intalnirea anuala WICC – 2008

7-12 septembrie 2008

Wonca International Classification Committe (WICC) este un grup de lucru al WONCA specializat in sisteme de clasificare si codificare al informatiilor medicale in medicina familiei. Are in jur de 30 de membrii, reprezentati ai tarilor membre WONCA. Principalul produs al WICC este Sistemul de Clasificare pentru Asistenta Medicala Primara (ICPC - International Classification for Primary Care). ICPC este un sistem de clasificare folosit in medicina familiei in numeroase tari din lume. A fost tradus in limba romana in anul 2000 de catre un grup de medici de familie coordonat de dr. Marius Marginean.

WICC organizeaza anual cate o intalnire a grupului in fiecare tara a membrilor, astfel incat in anul 2008 intalnirea a fost organizata de CNSMF la Brasov.

Au participat peste 30 de membri. Lucrarile s-au desfasurat timp de 5 zile la Aula Universitatii din Brasov. Cu aceasta ocazie au demarat activitatile pentru versiunea 3 a ICPC. 

În 10 sept 2008 fost organizat și un workshop cu tema "The Health Information Technology Challenge in Primary Care" - la care au participat reprezentanți ai Medicognos din Belgia, Mocrosoft România și Alcatel-Lucent.  Dl. Paulo Ciccarese de la Harvard Medical School a prezentat în cadrul unei video-conferințe o lucrare privind rolul onto-terminologiilor in interoperabilitatea semantică.