Alaptarea: un castig pe viata!

{Articol preluat din Qbebe}

TOTUL DESPRE MAME, Asociatia ProMAMA – Institut si Centru pentru Alaptare si fundatia World Vision Romania celebreaza Saptamana Mondiala a Alaptarii – sarbatorita in fiecare an in perioada 1-7 august – printr-o dezbatere pe tema propusa de World Alliance for Breastfeeding Action – WABA – „Alaptarea: un castig pe viata!"

„In privinta alaptarii, mama si copilul formeaza echipa. Dar, ca orice echipa, are nevoie de antrenori, aparatori, suporteri si sustinatori, care sa ii insufle incredere si suport, sa o ajute sa devina castigatoare! De ce e atat de important acest lucru? Pentru ca alaptarea este un avantaj castigat – pentru viata!", a declarat Sorana MURESAN, Consultant certificat international in alapt are si presedinte al Asociatiei ProMAMA.

Statisticile disponibile pana acum arata ca Romania se afla pe ultimul loc in Europa in ceea ce priveste alaptarea exclusiva pana la 6 luni. „Daca in primele 6 luni toate mamele ar alapta exclusiv si ar continua alaptarea pana la 1 an, probabilitatea de deces a copiilor sub 5 ani s-ar reduce cu 14%. De asemenea, punerea copilului la san cat mai repede dupa nastere – preferabil in primele 30 de minute – reduce decesele neonatale cu 20%. Iata de ce militam si in Romania prin programele si parteneriatele World Vision pentru promovarea alaptarii exclusive in primele 6 luni, initierea precoce a alaptarii in maternitati si aplicarea reglementarilor Codului International de Marketing a Substituentilor de Lapte Matern*", a sustinut Gabriela PALERU, coordonator sanatate World Vision Romania.