Curs de nutriţie predat medicilor doljeni

17 mai 2014

Autor Radu Iliceanu  (Articol preluat din Cuvantul libertatii)

Cadrele medicale din şapte comune doljene partenere World Vision – Cernăteşti, Vârvorul de Jos, Argetoaia, Braloştiţa, Bucovăţ, Carpen, Scaeşti –, precum şi cadrele medicale din comuna Sadova şi doi medici din Craiova s-au reunit pentru al doilea an consecutiv pentru a lua parte la un nou modul din cursul de nutriţie şi creştere a copilului până la vârsta de 5 ani: „Abilităţi extinse în managementul problemelor de nutriţie şi dezvoltare a sugarului şi copilului mic de către echipa de asistenţă primară”.

 

cuvlibertatii

 

Cursul a avut ca scop mobilizarea echipei de asistenţă medicală primară din fiecare comunitate în vederea utilizării unei serii de instrumente, acceptate la nivel internaţional, pentru supravegherea activă a nutriţiei, creşterii şi dezvoltării copilului de până la 5 ani.

Dacă anul trecut scopul cursului a fost informarea echipei medicale cu privire la diferitele instrumente de monitorizare a nutriţiei şi a creşterii copilului, anul acesta s-a urmărit evaluarea cunoştinţelor, a impactului şi analizarea unor exemple de cazuri concrete cu probleme de nutriţie şi creştere.

Găsesc cursul de anul trecut, cât şi pe cel de anul acesta extrem de folositoare. Cu ajutorul resurselor primite, am reuşit să schimbăm mentalitatea mămicilor în privinţa creşterii copilului. Spre exemplu, nu ştiam unde este deficitul de creştere al copilului şi folosind instrumentele am putut să-l descoperim şi să îndrumăm mămicile. De asemenea, a fost posibilă monitorizarea creşterii copilului folosind graficele”, a spus Iolanda Marinela Adia, asistent medical în comuna Bucovăţ.

Acest proiect a fost posibil cu ajutorul partenerilor World Vision, dr. Cristina Isar şi dr. Mihaela Bucurenci – Centrul Naţional de Studii pentru Medicina Familiei-Bucureşti, care l-au conceput, l-au acreditat şi l-au susţinut în faţa participanţilor.