Workshop alimentatia copiilor

În cadrul proiectului "Copiii Romaniei mai bine hraniți", ]n 23 iulie 2014, 30 de mame s-au întâlnit în cadrul unei noi sesiuni de informare pentru a discuta și a înțelege care sunt principalele reguli de care trebuie să țină cont pentru a le oferi copiilor lor, precum și întregii familii, o alimentaîie cât mai sănătoasă.

Sub indrumarea Dnei Dr. Mihaelei Bucurenci, consultant din partea Centrului Național pentru Studii pentru Medicina Familiei, București, tinerele mămici au aflat care sunt alimentele care îi ajută pe copii să se dezvolte sănătos și ce trebuie evitat. De asemenea, acestea au primit sfaturi despre cum să-și gestioneze  resursele din gospodarie într-un mod cât mai folositor pentru copiii lor.

,,Mă bucură să văd preocuparea continuă a mamelor pentru a asigura copiilor lor o nutriție corespunzătoare. Răspunsurile lor mi-au dat convingerea că există o bună comunicare între ele și cadrele medicale din comunitate și că sesiunile de informare cu privire la nutriția, creșterea și dezvoltarea copilului sub 5 ani au fost bine înțelese. Există posibilitatea ca bunele practici să se extinda și la alimentația  copiilor mai mari, adulților și a intreagii familii”, a spus dr. Mihaela Bucurenci.

1  2

Sesiunea de informare este parte a cursului ,,Abilități extinse în managementul problemelor de nutriție și dezvoltare a sugarului și copilului mic de către echipa de asistență primară”, care vizează promovarea unei nutriții sănătoase bazată pe resursele locale și dobândirea de aptitudini și cunoștințe de către cadrele medicale pentru promovarea sănătății mamei și copilului în comunitățile în care lucrează.

 

3  4

 

Ana Maria Motateanu

Communication Officer

World Vision Romania